Tuesday 12 January 2016

Cake with raisins.

This recipe is very easy and don't need a lot of ingredients. The cake is very tasty, perfect for a cup of tea or coffee. It's combination of soft pastry with baked raisins inside and lightly crunchy top with golden color. Can be chilled or had lovely and warm, straight from the oven (in my situation it's always done while it's hot :D)


Ingredients:

170g of butter
170g of caster sugar
1tbsp of vanilla sugar
3 eggs
240g of flour
1/2tsp of baking powder
A pinch of salt
200g of raisins
Powdered sugar for dusting


Preparation: 

Cream softened butter with sugar. Gradually start to add eggs, whisking the mixture until creamed after each one.

Stir in the raisins.

Sift flour with salt and baking powder and mix it with other ingredients.


Pour pastry to the form, previously lined with baking paper. Put in the preheated oven at 160*C and bake for hour or hour and half untill top of the cake will be crispy and golden. You can test if it's ready with any thin skewer or a simple toothpick. If you insert it into the center of the cake, it should come out clean, with no streaks of batter.


When it's ready powder with icing sugar, leave to cool and enjoy :)

(After some time it's just getting better)


***********************************




Кекс с изюмом. 


Этот рецепт очень простой и не требует много ингредиентов. Кекс получается очень вкусный, нежный изнутри и с хрустящей корочкой снаружи, а также долго сохраняет свежесть и аромат. Конечно ему надо дать остыть и постоять немного, но он такой вкусный, что у меня не получается.


Ингредиенты:

170г сливочного масла
170г сахар
10г ванильного сахара
3 яйца
240 г муки
200г изюма
1/2 ч.л. разрыхлителя
щепотка соли
Сахарная пудра для посыпки.


Приготовление:

Размягченное масло взбиваем с сахаром. По одному добавляем яйца, каждый раз взбивая до кремообразного состояния. 

Добавляем промытый изюм, перемешиваем.

Смешиваем муку с разрыхлителем и солью, добавляем к остальным ингредиентам и замешиваем тесто.


Выкладываем тесто в форму, выстеленную бумагой для выпечки и печем в разогретой до 160 градусов духовке около часа или полтора. Проверяем отовность кекса проткнув его деревянной палочкой или спичкой, тесто не должно прилипать.


Готовый кекс посыпаем сахарной пудрой, остужаем и можно подавать :)

4 comments:

  1. Замечательный рецепт!) Обязательно испеку к чаю)

    ReplyDelete
  2. Очень нравится!)

    ReplyDelete
  3. Очень нравится!)

    ReplyDelete