Tuesday 22 December 2015

Vanilla crescent cokies.

Vanillekipferl is a traditional Christmas cookie originating in Austria, although it has become a popular holiday sweet in Germany, Czech republic, Slovakia and Hungary.
These light, crispy and fragrant vanilla crescent cookies will melt in your mouth and are incredibly easy to make. Vanilla crescents are usually made with ground almond and hazelnuts. They get their typical flavour from a heavy dusting of vanilla sugar.



Ingrediens:

For pastry:

50g of finelly chopped almonds
50g of finelly chopped Hazelnuts
300g of flour
100g of powdered sugar
200g of butter
2 egg yolks
Pint of salt

For dusting:

5tbsp of vanilla sugar
1/2cup of powdered sugar


Preparation:

Sift the flour and mix it in a big bowl with chopped nuts, sugar, salt,softened butter and egg yolks. Beat until combined. You'll get a light butter pastry.


Roll it to a long sausage shape and hide in the fridge for 1 or 2 hours (if you have totally no time you can work with pastry after 15 mins or without placing to the fridge at all) 

Preheat oven to 180* C (350* F) and line 2 baking sheets with parchment paper. 

Cut small pieces of your sausage shapped pastry and form it into about 5cm long crescents. 


Place on the baking sheet leaving some place apart. Put to the preheated oven and bake for 10-12mins until the bottoms are golden and the tops are pale blond. 


Meanwhile mix vanilla and powdered sugar in a little bowl, you will need to directly dust with it hot cookies from the oven. 




Ванильные рогалики (Vanillekipfel). 

Это традиционное Рождественское печенье стран Европы. Оно очень вкусное. Лепят его руками. Можно сложить его в коробку и хранить несколько недель. В Европе его носят в гости к родственникам и друзьям в рождественские праздники.


Ингредиенты:


Для теста:

50 гр молотого миндаля
50 гр молотых лесных орехов
300 гр муки
100 гр сахарной пудры
200 гр масла
2 желтка
щепотка соли

На посыпку:

5 ст. л. ванильного сахара
пол стакана сахарной пудры

Приготовление: 

Муку просеем, добавим к ней молотые орехи , сахар, соль, мягкое масло, желтки и сделаем тесто. Тесто заверните в пленку и положите в холодильник на два часа, но если нет времени, достаточно и пятнадцати минут.


Духовку разогрейте до 180 градусов. Сформируйте из теста рогалики. Для этого отщипывайте кусочек теста и катайте его в руках. 


Длина рогалика 5 см. Середина рогалика должна быть толще, чем кончики. Положите на противень, застеленный бумагой для выпечки. Выпекайте около 10-12 минут до золотистого оттенка. 


Ванильный сахар смешайте с сахарной пудрой и еще горячие рогалики обсыпьте. 



No comments:

Post a Comment