Thursday 17 December 2015

Linzer heart cookies.

The Linzertorte is believed to have originated in the City of Linz, Austria in the early 1700s. Linzer Cookies use the same ingredients as a Linzertorte, only presented in a different way. They are so pretty, with their top cookie dusted with a thin white coating of powdered sugar and a cutout so you can see the color of the jam. The blend of tempting flavors of fruity jam filling in a buttery cookie is simply irresistible. 
Many people make them at Christmas time but they are really perfect for any time of year. 
Few days after baking they'll get just a better taste, so you can always prepare them as a dessert for future.


*************************************************************

Ingredients: 


400g of flour
200g of butter
100g of powdered sugar
3 egg yolks
1tsp of vanilla sugar
Zest of the lemon
Jam (your can choose any flavour, I used strawbery one)


 

Preparation: 


Sift the flour and put it into a big bowl with softened butter, egg yolks, powdered and vanilla sugar and lemon zest. Mix everything together untill ingredients will merge, wrap the pastry with cling film and let it chill in the fridge for at least 2 hours. (Its wrighten in an official recept, but for me it worked very well also without part in the fridge..)


Lightly flour surface and roll the dough out on it to a 0.2cm in thickness. Using cutters cut the forms of future cookies. 


Place on the baking tray, lined with parchment paper. Leave a space between each cookie. Put in the preheated oven at 180*C and bake for around 8-10mins. Leave to cool. 
 

Spread jam over the half of cookies and top all of them with the other half. (Be carefull and dont put too much of jam :D)

  
Dust cookies with powdered sugar.

  1.  Woala. You have amazing Linzer cookies.  
  2. *If you don't have a special cutters for this cookies, you can use just a normal ones.*
 *************************************************************

Линецкое печенье.



Невозможно представить себе Рождество без этого печенья. Откуда родом эти печенья трудно сказать, но скорее тесто было придумано в австрийском городе Линц.
Вы можете сделать их за несколько дней до Рождества, так они будут ещё вкуснее.

 


Ингредиенты:


400 гр муки
200 гр масла
100 гр сахарной пудры
3 желтка
Ванильный сахар 1 ч.л.
Цедра лимона
Джем ( по вашему вкусу, у меня клубничный)



Приготовление:

 


Просеянную муку смешайте с размягченным маслом, желтками, сахарной пудрой, ванильным сахаром, цедрой лимона и  замесите тесто. Тесто получится рассыпчатым.
Заверните его в пленку и положите на 2 часа в холодильник. (Так дано в официальном рецепте, но у меня получились прекрасные печеньки и без холодильника).


На посыпанной доске раскатайте тесто на толщину около 2 мм и с помощью формочек вырежьте печенье.


Печенья положите на противень, застеленный бумагой для выпечки и выпекайте при температуре 180-190 град около 8-10 минут. Готовое печенье остудите. 

То печенье, которое целое, намажьте джемом и сверху положите то, с прорезью в середине. 


Посыпьте сверху сахарной пудрой. 


(Если у вас нет специальных формочек для линецкого печенья, я думаю, можно сделать
простые однослойные печенья и полить их сверху шоколадной глазурью)

No comments:

Post a Comment