Tuesday 8 September 2015

Pavlova Cake

Pavlova is a meringue-based dessert named after the Russian ballerina Anna Pavlova.  It is a meringue cake with a crisp crust and soft, light inside, usually topped with kiwifruit and strawberries and, optionally, whipped cream. 



                
Ingredients:
For the meringue:

4 egg whites 
220g caster sugar
2 tsp of cornflour
2 tsp white wine vinegar

For the topping: 

250ml whipped cream
Kiwifruit and strawberries for arrange


Preparation

Meringue

Heat the oven to 150°C 

Whisk the egg whites on slow speed until stiff. 

Gradually whisk in the sugar until it'll be good thickened and glossy, when add the cornflour and vinegar and easily mix everything together.


(Always work carreful with egg whites because the result depends on how good you mix them. It needs time till the egg whites completely mix together till the right consistency and you can add the following ingredients. You can test if they're done by holding the bowl upside down without fear that they will fall down)) After adding ingredients dont work with mixture too much, just good mix everything together on slow speed)

Line a baking sheet with baking parchment and pile the mixture onto the baking sheet, swirling into a 18cm circle – it doesn’t have to be perfect, as peaks and troughs add to the charm.


Put it in the oven and turn temperature down to 120*C

Bake for 1½ hour until the meringue is crisp on the outside and peels away easily from the paper. When turn the oven off and leave the meringue inside of it till  it'll gets cold. 



Topping.

Whip the cream until it just holds its shape. Just before serving, pile the cream onto the meringue and arrange fruits on the top. 



_____________________________________________________________________________


Торт Павлова. 


Этот торт был назван в честь известной русской балерины Анны Павловой , которая в 1926 и 1929 годах посетила Австралию и Новую Зеландию. Пишут о том, что этот торт приготовил в ее честь в 1926 году шеф повар отеля в Веллингтоне , где Анна Павлова жила. Шеф повар был вдохновлен ее светлозелёной балетной юбкой. 


 

Ингредиенты:

4 белка
220 гр сахара 
2 ч.л. крахмала ( у меня кукурузный)
2 ч.л. белого винного уксуса
250 мл сливки для взбивания
Киви и ягоды на украшение. 



Приготовление:

Духовку разогрейте на 150 градусов. 

Белки положите в миску и на небольшой скорости с помощью миксера взбивайте до мягкой пышной пены. 

Не прекращая взбивание, небольшими порциями, всыпаем сахар. Когда добавлен весь сахар, увеличиваем скорость миксера и взбиваем белки до твердых пик (взбитые белки при
переворачивании миски из нее не выпадают)

Добавим уксус и крахмал и очень осторожно перемешаем. 




Противень застелим бумагой и выложим на нее смесь. Придадим ей форму круга. Диаметр окружности зависит от желаемого диаметра торта или небольших тортиков. 




Температуру в духовке снизим на 120 градусов. И выпекаем или можно сказать сушим наш торт около 80 минут. Духовку потом выключим , а торт в ней оставим до полного остывания. 

Непосредственно перед подачей на стол взбейте сливки и выложите их на торт.

Сверху уложите почищенные и нарезанные ломтиками киви. Украсьте ягодами. Подавайте сразу. 



No comments:

Post a Comment