Thursday 17 September 2015

Plum cake

This is also very easy recept. It's delicious cake, which is a great way of using plums when in-season. 



Ingredients:

3/4 cups of sugar (+2tbsp for sprinkling)
110g of butter
1cup of flour 
2 eggs
Baking powder 
A bit of salt
Plums (around 12pc, depends on you baking form and size of fruits) 
A bit of Cinnamon

Recept:

Cream butter with sugar together. One by one add eggs and salt while constantly mixing. 

When carefully add the flour with baking powder. 

Okay, now you got a finished thick pastry. Turn on your oven on 170-180*C (Depends on your oven)

Grease your mold with butter, sprinkle with flour and spread the dough over the mold. 

Cut your plums in half, take out the stones and arrange them on the top of dough. (Dont push too much). 


Mix 2/3 tbsp of sugar with a bit of cinnamon (you can add more if you prefer) and sprinkle it on your plums. 



Put it in your preheated oven and bake for around 40-45 mins, till the top will be good caramelized. (Reason why cake will be veery tasty). 

_____________________________________________________________________________


Сливовый пирог. 



Это очень простой рецепт. Можно назвать его сезонным.

Ингредиенты :

Сахар (плюс 2 ст.л. на посыпку) — 3/4 стак.
Масло сливочное — 110 г
Мука— 1 стак.
Яйцо— 2 шт
Разрыхлитель теста— 1 ч. л.
Соль (щепотка)
Слива около 12 шт или столько сколько поместится в форму
Корица — 1 ч. л.

Приготовление: 

Разогреем духовку на 170-180 градусов ( зависит от вашей духовки )

Взбить масло с  3/4 ст. сахара.

По одному добавить яйца, соль. Взбить еще раз.

Аккуратно ложкой вмешать муку с разрыхлителем. Получилось густое тесто. На этом этапе включаем духовку на 175-180 градусов.

Форму смазать маслом, присыпать мукой, выложить тесто, разровнять. Сливы разделить на половинки. Сверху, не вдавливая, разложить половинки слив.

Смешать 2-3 ст. л. сахара с 1 ч.л. кориц ( можно и больше, зависит от вашего вкуса )

И присыпать  сахаром с корицей сливы.  



Ставим в хорошо разогретую духовку и выпекаем 40-45 минут до хрустящей корочки.

Сахар на сливах карамелизуется. Пирог получается очень вкусным)

No comments:

Post a Comment