Friday 18 March 2016

Swiss roll.

Swiss roll is a type of sponge cake roll filled with whipped cream, jam or icing. 
The origins of the term are unclear. In spite of the name Swiss rollthe cake is believed to have originated elsewhere in Central Europe. 
This classic recipe requires just four everyday ingredients – caster sugar, plain flour, eggs and jam and it's very easy to make, you just need to be patient and gentle with the sponge. 



Ingredients:


3 eggs
125g of powdered sugar (+extra for dusting) 
125g of semi coarse flour 
1tbsp of milk
Raspberry or strawberry jam (for filling)


Preparation:

Whisk together eggs with sugar until light and fluffy (around 10mins!). Then little by little add flour (while constantly mixing) and as the last ingredient pour a bit of milk into the mixture. Stir everything together. 


Line baking sheet with parchment paper and pour the pastry on it. Put to the preheated oven on 180*C for 10/12 mins, or until pastry is light and springy to the touch.


When it's ready get the pastry out of the baking sheet and remove parchment paper.


While it's hot spread jam with the spoon on the top of the pastry. With the longest side facing you, roll up the Swiss roll away from you. 



Sprinkle with powdered sugar leave a little bit to cool and enjoy :-) 






Рулет с джемом. 

Рулет с джемом или swiss roll по английски это чудесный десерт, сделанный из завернутого бисквитного теста с начинкой из любого джема. Приготовление очень быстрое и требует всего 4 простых ингредиента. Так-что этот рецепт идеален если Вам срочно хочется порадовать близких чем нибудь вкусным к чаю.




Ингредиенты:
3 яйца
125г сахара
125г муки среднего помола
1ст.л молока
Джем для начинки (у меня клубничный) 

Приготовление: 
Взбейте яйца с сахаром до густой и пышной пены (около 10 минут). Постепенно начинайте добавлять муку, постоянно перемешивая. Под конец налейте ложку молока и хорошо перемешайте.


Выложите тесто на противень, предварительно покрытый бумагой для выпечки, и отправляйте в разогретую на 180*С духовку прблизительно на 10/12 минут. Определяем готовность бисквита аккуратно нажимая на середину. Тесто должно быть упругим. 


Достаем из духовки, сразу же снимаем с противня и отклеиваем бумагу для выпечки.


Пока бисквит еще горячий равномерно намазываем верх джемом и заворачиваем длинной стороной. 


Сверху можно посыпать сахарной пудрой. Немного подождите пока остынет и можно подавать :) 

No comments:

Post a Comment