Thursday 12 November 2015

Briittle Apple Pie.

I cant stop to eat this pie, with crispy caramelised apples on the top and with tasty soft pastry on the bottom lightly soaked by sweet caramel juice from the filling. 




Ingredients:


  • Puff pastry (370g)
  • 1-1,5kg of Apples (depends on your taste)
  • 1tbsp of Flour 
  • 80-100g of Sugar (I prefer brown)
  • 1/2tspof  Cinnamon
  • 2/4 tbsps of Raisins
  • Whisked egg for a brushing tge top of pastry


Preparation:

Preheat your oven on 190C*. Get the mold with diamether around 30cms;grease it with butter or line by baking sheet. 

Unpeel the apples and cut them into thin half-circles. Mix them with sugar, flour, raisins and cinnamon. (don't act like you will not sneak at least couple of them to try)) 


Roll out the puff pastry with rolling pin into large circle. (Nevermind if it will be a little bit squared:)

*(Roll the dough from the center outward. Be gentle and patient, it'll take a little time to get the dough completely rolled out. Remember to roll from the center in single, outward strokes, no back-and-forth rolling)*

Lift dough and carefully put it inside the mold, leave around 5cms on sides to cover the filling. 

Put the filling inside of the dough and fold over the edges of crust so that it covers the apple mixture. Grease the edges with whisked egg and sprinkle apples and sides of the dough with sugar. 



Put in the oven and bake untill the edges and filling are brown. Apples will bubble by caramelised juice which will bake into the fluky crust so you will step around the oven till it´ll be ready. 

Allow to cool as much as you can stand, slice into the wedges and start to eat :)



_____________________________________________________________________________


Хрупкий яблочный пирог. 

На поверхности яблок образуется карамелизированная корочка, которую вы захотите есть снова и снова. Пирог получается на четверых, но можно съесть и вдвоем. 



Ингредиенты:


  • Упаковка слоеного теста (370 гр)
  • 1-1,5кг яблок зависит от вашего вкуса
  • 1ст. л. муки
  • 80-100гр. коричневого сахара ( можно и обычного)
  • 1-2 ч. л. молотой корицы. 
  • 2/4 ст. л. изюма
  • 1 взбитое яйцо на смазывание пирога. 



Приготовление:



Разогрейте духовку на 190 гр. 

Возьмите форму диаметром около 30 см, смажьте ее маслом или постелите бумагу для выпечки. Раскатайте тесто и положите его в форму, оставьте края у теста около 5 см. 

Яблоки почистите и нарежьте на тонкие полумесяцы. Перемешайте их с сахаром, мукой, изюмом и корицей. 

Яблоки положите в форму, выстеленную тестом, а оставшиеся края теста заверните по направлению к середине, как видно на фото. Завернутые края смажьте яйцом. Края пирога и яблоки посыпьте сахаром и поставьте в духовку. 



Пеките до готовности, приятного аппетита :) 


No comments:

Post a Comment