Ingredients:
Half of the medium lemon
500g of mascarpone
100ml of milk
80g of sugar
2tsps of vanilla sugar
~200g of Ladyfinger biscuits (depends on size of your mold)
2tsp of grappa
Cacao powder
Espresso
As first make a strong espresso (around 300mls) and let it to cool.
Squeeze juice from the half of the lemon.
Whip together mascarpone, milk, sugar and vanilla sugar. Cream should be thick and smooth. At the end add lemon juice and easily stir together.
Mix espresso with grappa (I'm adding grappa to hot coffee because I'm affraid to get my family drunk :D but it doesnt matter for taste)
Get squared or rectangular mold, around 5cms high. I'm usually doing 2 layers but if you have smaller and higher mold you can do more layer of biscuits and cream.
Cover the bottom of mold by ladyfingers. (If they don't fit on sides you can break them into size you need)
Carefully by spoon pour coffee "cocktail" on biscuits. (Don't forget that you'll have one or two more layers which you need to pour). Don't add too much or too less of fluid, because then the pie will be too wet or to dry (in my familly it never mattered, because in few moments all the cake is done))
After you'll finish the first layer of biscuits spread half of mascarpone cream on it (if you're doing 3 layers use just 1/3).
Then cover the top of it by ladyfingers again and impregnate them by coffee.
Put on the tower of biscuits the rest of the cream, powder with cacao and hide to the fridge for 8 hours. (Guard all night from assaults))
_____________________________________________________________________________
Тирамису.
Тирамису - это знаменитый итальянский десерт. В переводе означает "вознеси меня", и так и есть - попробовав кусочек этого изысканного аристократического торта вы окажетесь на облаках. Самое лучшее в приготовлении - это то, что его не надо выпекать, поэтому Вы не потратите много времени. Чудесный десерт все сделает за вас - ингредиенты соединят свой вкус во время нахождения в холодильнике.
Ингредиенты:
Кофе
1 большой лимон
500 гр маскарпоне
100 мл молока
80 гр сахара
Пол чайной ложки ванильного сахара
200г итальянского печенья для маскарпоне (зависит от размера формы)
2 ч. л. виногралной водки
Какао (самое лучшее какое можете купить)
1 большой лимон
500 гр маскарпоне
100 мл молока
80 гр сахара
Пол чайной ложки ванильного сахара
200г итальянского печенья для маскарпоне (зависит от размера формы)
2 ч. л. виногралной водки
Какао (самое лучшее какое можете купить)
Приготовление:
Сначала приготовьте крепкое эспрессо и остудите его.
Лимон помойте и из половины выдавите сок.
Маскарпоне выложите в миску, добавьте молоко, сахар, ванильный сахар и все хорошо перемешайте (я перемешиваю миксером). Крем должен получиться густой и гладкий. В конце добавьте сок лимона и тоже перемешайте, но не долго.
Приготовьте себе квадратную или прямоугольную форму, высотой около 5 см. Количество слоев зависит от размера формы. Я всегда делала только два слоя, он так получается идеальной высоты.
В эспрессо добавьте виноградную водку и слегка полейте с помощью ложки печенье. (Нужно пропитать так, чтобы пирог не получился слишком влажным или сухим).
Когда печенье пропитается намажьте его половиной крема.
Какао насыпьте в маленькое сито и сверху равномерно посыпьте торт.
Тирамису поставьте в холодильник минимально на 8 часов.
No comments:
Post a Comment