This is also very easy recept. It's delicious cake, which is a great way of using plums when in-season.
3/4 cups of sugar (+2tbsp for sprinkling)
110g of butter
1cup of flour
2 eggs
Baking powder
Baking powder
A bit of salt
Plums (around 12pc, depends on you baking form and size of fruits)
A bit of Cinnamon
Recept:
Cream butter with sugar together. One by one add eggs and salt while constantly mixing.
When carefully add the flour with baking powder.
Okay, now you got a finished thick pastry. Turn on your oven on 170-180*C (Depends on your oven)
Grease your mold with butter, sprinkle with flour and spread the dough over the mold.
Mix 2/3 tbsp of sugar with a bit of cinnamon (you can add more if you prefer) and sprinkle it on your plums.
Put it in your preheated oven and bake for around 40-45 mins, till the top will be good caramelized. (Reason why cake will be veery tasty).
_____________________________________________________________________________
Сливовый пирог.
Это очень простой рецепт. Можно назвать его сезонным.
Ингредиенты :
Сахар (плюс 2 ст.л. на посыпку) — 3/4 стак.
Масло сливочное — 110 г
Мука— 1 стак.
Яйцо— 2 шт
Разрыхлитель теста— 1 ч. л.
Соль (щепотка)
Слива около 12 шт или столько сколько поместится в форму
Корица — 1 ч. л.
Приготовление:
Разогреем духовку на 170-180 градусов ( зависит от вашей духовки )
Взбить масло с 3/4 ст. сахара.
По одному добавить яйца, соль. Взбить еще раз.
Аккуратно ложкой вмешать муку с разрыхлителем. Получилось густое тесто. На этом этапе включаем духовку на 175-180 градусов.
Форму смазать маслом, присыпать мукой, выложить тесто, разровнять. Сливы разделить на половинки. Сверху, не вдавливая, разложить половинки слив.
Смешать 2-3 ст. л. сахара с 1 ч.л. кориц ( можно и больше, зависит от вашего вкуса )
И присыпать сахаром с корицей сливы.
Ставим в хорошо разогретую духовку и выпекаем 40-45 минут до хрустящей корочки.
Сахар на сливах карамелизуется. Пирог получается очень вкусным)
No comments:
Post a Comment